Med en tro på musikens möjligheter att trösta och glädja, och att med text och musik i samklang uttrycka det vi bär inom oss, arbetar vi i Sofia Johanssons kammarkör för att ge både oss själva och vår publik en upplevelse för såväl öron som hjärta.

Den som följt oss har säkert lagt märke till vårt engagemang i frågor som rör medmänsklighet och stöd till de mest utsatta i samhället. Som ett resultat av detta har vi de senaste åren arrangerat och medverkat i konserter till förmån för Världens Barn och för Göteborgs Räddningsmission. Vi anser nämligen att musiken har kraft att beröra och förändra.

Vår musik
Att utforska såväl nyskriven musik som välkända verk är naturligt för oss. Exempelvis har vi under de senaste åren samarbetat med och uruppfört musik av kompositörer som Andrew Yiu, Ellen Finnilä-Göransson och Gunnar Eriksson, men även tagit oss an klassiker som Rheinbergers “Cantus Missae” för dubbelkör. Lyssna gärna på smakproven här på hemsidan.

Vilka vi är
Sofia Johanssons kammarkör grundades 2005, då under namnet Kören Krydda, men bytte namn under 2017. Kören består av kvinnor och män i åldrarna 20-45, boende i Göteborg med omnejd. De flesta av oss har relativt stor körvana. Då många av oss jobbar och har familj har vi valt att inte satsa på några längre körresor, däremot ägnar vi oss gärna åt trevlig samvaro på hemmaplan. Vi repeterar på tisdagar kl 18:30-21 i Johannebergskyrkans församlingshem.Vi söker ständigt nya korister, nu främst tenorer. Vill du bli en av oss?
Skicka då ett mail till ordforande(a)sofiajohanssonskammarkor.se eller ring Ulf på telefon 070-2075544. Väl mött!